Vesti

Japan će plaćati polovinu troškova turistima koji žele da ga posete

Japan

Japan razmatra plaćanje do polovine troškova putovanja turistima koji bi posetili ovu zemlju, sve u cilju pokušaja ponovnog pokretanja turističke industrije u državi.

Posetiocima iz Velike Britanije i brojnih drugih zemalja sa velikim brojem slučajeva COVID-19 trenutno je zabranjen ulazak u Japan, ali Japanska turistička agencija (JTA) planira da potroši 12,5 milijardi dolara kako bi finansirala troškove budućih putovanja u tu zemlju.

Preporučujemo  Posete muzejima u Srbiji tokom pandemije prepolovljene

Šef JTA, Hiroši Tabata, rekao je da bi subvencije mogle da budu primenjene već u julu kada se očekuje ukidanje ograničenja putovanja.

Agencija nije navela ne koji način će se sprovesti ova mera, ko ispunjava uslove za isplate ili da li će oni pokriti troškove međunarodnih letova. Ovkve mere nisu nove u svetu, na primer na slično rešenje se odlučilo i ostrvo Sicilija koje pokriva putnicima polovinu avio-karte i vaučer sa kojim je svaka treća noć u hotelu besplatna.

Japan
Možda je uskoro pravo vreme za posetu Japanu

Inače, pre pandemije Japan je u 2020. godini očekivao lošiju godinu za turizam, ali dolasci stranih posetilaca opali su od početka godine za preko 60 odsto. Turizam Japana je toliko teško pogođen pandemijom virusa korone da je u aprilu ceo Japan posetilo manje od 3.000 stranaca, što je pad od 99,9 odsto.

Preporučujemo  Sve više incidenata na letovima jer putnici ne žele da nose maske

Zbog nastalih okolnosti Japan je prisiljen odložiti Olimpijske igre u Tokiju do 2021. godine.

Početkom aprila Turistička organizacija Japana pokrenula je novu platformu za e-učenje koja je namenjena stranim turističkim agencijama i turističkim agentima koji prodaju turističke aranžmane za Japan.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.