Saveti za putovanja

Jeftini letovi iz Osijeka: Kuda leteti sa najbližeg aerodroma u Hrvatskoj?

Jeftini letovi iz Osijeka

Jeftini letovi iz Osijeka mnogim putnicima iz Srbije nisu ni na kraj pameti zato što mnogi ni ne znaju da iz ovog grada postoje linije za koje se može kupiti jeftina avionska karta.

Osijek je od Beograda udaljen dva i po sata vožnje, a od Novog Sada oko dva sata. Smešten je uz regionalni put Osijek-Vukovar i udaljen je 20 kilometara od grada Osijeka. Pogodan za sve koji žive na severu Srbije, slično kao i jeftini letovi sa aerodroma u Temišvaru, a sa aerodroma u Osijeku lete kompanije Eurowings, WizzAir, TradeAir i Croatia Airlines.

Dakle, sa aerodroma u Osijeku niskotarifnom kompanijom Eurowings, ako nemate strah od letenja, se može leteti do Štutgarta u Nemačkoj i to utorkom i nedeljom. Isto tako, ova kompanija prevozi putnike do Kelna svakog utorka i ponedeljka.

Dalje, kompanijom WizzAir se iz Osijeka može leteti do Bazela u Švajcarskoj petkom i ponedeljkom po veoma pristupačnoj ceni.

wizzair
wizzair

Hrvatska avio-kompanija TradeAir prevozi putnike iz Osijeka ka destinacijama u Hrvatskoj. Letovi mogu biti sezonski te dobro proverite informacije pre nego što planirate eventualni jeftini let. Tako, ovom kompanijom se iz Osijeka može leteti do Pule, Rijeke i Zagreba.

Na kraju, sa aerodroma u Osijeku leti i Croatia Airlines, ali on se ni u kom slučaju ne može smatrati lowcost prevoznikom.

Inače, ovaj aerodrom je deveti po veličini aerodrom u Hrvatskoj, a otvoren je 1980. godine. Redovan putnički saobraćaj je sa njega ponovo počeo 2013. godine i od tada ovaj aerodrom beleži stalni porast broja prevezenih putnika, te ako ne nađete jeftin let iz Beograda, Temišvara, sa aerodroma u Nišu ili jeftini let iz Tuzle, obratite pažnju na letove iz Osijeka.

 

Kako doći do Aerodroma Osijek iz Srbije

  • Granični prelaz kod Iloka (55 km): Državnim putem D2, Ilok – Vukovar – Osijek. Uz put su postavljene oznake smera i udaljenosti do aerodroma Osijek, skretanje lijevo iz sela Klisa.
  • Granični prelaz kod Tovarnika (47 km): Državnim putem D2 (Tovarnik – Sotin – Vukovar). Dolaskom u Vukovar pratiti smer Osijek. Uz put su postavljene oznake smera i udaljenosti do aerodroma Osijek.
  • Granični prelaz kod Erduta (35 km): Pratiti smer Osijek, kod Nemetina pratiti smer Vukovar, državni put D2. Uz put su postavljene oznake smera i udaljenosti do aerodroma Osijek.
  • Granični prelaz Bajakovo – Lipovac (58 km): Nakon graničnog prelaza kod Lipovca, pratiti smer Vukovar, Osijek. Uz put su postavljene oznake smera i udaljenosti do Aerodroma Osijek.
  • Granični prelaz Baranjsko Petrovo Selo (41 km): Pratiti smer Osijek.Dolaskom do Osijeka, pratiti smer Vukovar, uz put su postavljene oznake smera i udaljenosti do Aerodroma Osijek.
  • Granični prelaz: Kneževo – Udvar (46 km): Državni put D7; državna granica – Beli Manastir – Osijek. Dolaskom do Osijeka, pratiti smer Vukovar, uz put su postavljene oznake smera i udaljenosti do Aerodroma Osijek
PROČITAJ:  WizzAir obustavlja letove Niš - Malme i iz Podgorice i Banjaluke

Ako koristite navigaciju kako biste došli do ovog aerodroma, tačna adresa je Vukovarska ulica 67, Klisa 31207, Osijek.

Naslovna fotografija: Rocky031

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare