Vesti

Letovi Štutgart – Beograd kompanijom Eurowings kreću u maju 2020

Štutgart

Štutgart – Beograd avio-linija kompanije Eurowings krenuće iz Beograda dve nedelje ranije od prvobitnog plana.

Podsećamo, Eurowings je prvobitno planirao da otpočne sa letovima na liniji Štutgart – Beograd u 2. juna 2020. godine, međutim ova avio-kompanija je odlučila da sa letovima krene koju nedelju ranije – 21. maja 2020. godine.

Nekadašnji Germanwings nekada je leteo do Beograda sa aerodroma Keln/Bon i Štutgart kada je linija do Kelna je ukinuta na proleće 2012. Linija do Štutgarta je trajala do oktobra 2014. godine i to pod starim imenom.

Strah od letenja avionom i kako ga prevazići: Ne, avion neće pasti

U međuvremenu je došlo do reformi unutar kompanije kada je ista rebrendirana i nastupila je pod novim imenom – Eurowings. Međutim, nova-stara kompanija se nije vratila na tržište Srbije iako je Eurowings bio zainteresovan da leti sa niškog aerodroma.

Tako, od 21. maja Eurowings će od Štutgarta ka Beogradu i od Beograda ka Štutgartu leteti tri puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i subotom.

Polazak iz Štutgarta dovijaće se u 7.35 sati utorkom i u 6 ujutro četvrtkom. Subotom polazak iz Štutgarta će biti u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu, a povratak iz Beograda biće u 9.15 ujutro.

Brojevi letova ostaju isti kao što je planirano kod prvobitno najavljenih letova za jun, dakle od Štutgarta (STR) do Beograda (BEG) let ima oznaku EW2942, a povratni let iz Beograda ka Štutgartu je EW2943. Putnike će prevoziti Airbus A319 koji ima 126 mesta u ekonomskoj klasi i 12 mesta u poslovnoj “Best” klasi.

Cena avio-karata na liniji od Štutgarta do Beograda biće od 59,99 evra po smeru, sa svim uračunatim taksama.

Treba napomenuti da avio-kompanija Eurowings posluje kao deo Lufthansa Grupe po hibridnom principu. Ovaj način omogućava putnicima i prevoz bez prtljaga po veoma niskim cenama, ali i prevoz sa kompletnom uslugom.

Šta ne sme da se nosi u ručnom prtljagu prilikom putovanja avionom

PROČITAJ:  WizzAir iz Niša ka Malmeu leteće četiri puta nedeljno

Pripadnost kompanije Eurowings Lufthansa grupi omogućuje i transfere na druge letove aviokompanija iz ove grupacije, dakle Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels Airlines.

Eurowings leti do 210 destinacija u preko 60 zemalja širom sveta sa flotom koja broji 205 aviona, a centrala kompanije je na aerodromu Keln/Bon.

Štutgart je glavni je grad nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i sa oko 609.000 stanovnika najveći je grad te pokrajine. Šesti je grad po veličini u Nemačkoj.

Najbliži veći gradovi su mu Frankfurt (oko 204 km severozapadno) i Minhen (oko 220 km jugoistočno od Štutgarta). Štutgart se nalazi na oko sat vremena udaljenosti od Švarcvalda i Švapske Jure. Središte grada se nalazi u plodnoj dolini, ugnježđeno između vinograda i guste šume u blizini reke Nekar.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.