Vesti

Proglašen najbolji turistički video za 2018. godinu

Reklama Scandinavian Airlines-a osvojila je prestižnu nagradu za najbolji turistički reklamni video u 2018. godini, zahvaljujući drugačijem pristupu putovanjima avionom koji je dirnuo milione ljudi širom sveta.

Oglašavanje u oblasti turizma u poslednje vreme prolazilo je kroz lošu fazu u kojoj nijedna reklama nije posebno zapala ljudima za oko, što nije ništa čudno s obzirom na to da sve turističke agencije kao svoj glavni adut i mamac koriste „jedinstveno iskustvo koje nude svojim putnicima“.

Nova reklama SAS-a (Scandinavian Airlines System) gađa neke od najdelikatnijih ljudskih emocija, bez isticanja ičega što je vezano za samu kompaniju. Novi oglas „Dolasci“ prikazuje trenutak dolaska putnika na aerodrom, koji je za potrebe ove reklame snimljen na međunarodnom aerodromu Kastrup u Kopenhagenu, ali se ne razlikuje od onoga što se dešava po ostalim dolaznim dvoranama na ostalim svetskim aerodromima.

PROČITAJ:  Zašto ne treba objavljivati fotografiju avionske karte na društvenim mrežama

Ovaj oglas je deo nove kampanje „Mi smo putnici“ i govori o tome kako putovanja menjaju ljude, a snimili su ga fotograf Piter Fanč i danski režiser Jep Ronde. Oni su nedelju dana radili sa pravim glumcima, ali i beležili stvarne susrete u sali za dolazak, čekajući pravi trenutak da ovekoveče osećaj koji prilikom dolaska imaju putnici, ali i oni koji ih dočekuju, što je i bio fokus ovog oglasa.

Sve vreme reklamu prati glas „iz off-a“ koji opisuje različite emocije i promene koje osećamo posle nekog putovanja i susreta sa najdražima.

PROČITAJ:  Putovanje avionom: Šta treba znati pre i tokom leta

– Mi u SAS-u, zajedno sa našim putnicima, donosimo sa sobom mnogo toga sa svakog putovanja: kući donosimo inspiraciju i hrabrost, perspektivu i ljubav. Putovanja nas menjaju, a kada promene nas, mi onda menjamo svet. Sa našom novom kampanjom „Dolasci“ želeli smo da pokažemo da se naši putnici vraćaju bogatiji – rekla je o novoj kampanji koja će se odvijati na različitim kanalima u Skandinaviji, SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Kini i Japanu Anel Nasen, potpredsednica SAS-a.

Turistički portal Skift pre dve godine je napisao da putnički brendovi treba da nastoje da shvate kako iskustva koja omogućavaju svojim putnicima čine da se oni osećaju, budući da je ljudski element jako važan.

„Putovanje je ogromna investicija, kako vremena, tako i novca. Putnici će zaboraviti šta kompanija kaže u svojim oglasima ili šta radi na svojim promocijama, ali da nikada neće zaboraviti kako je učinila da se osećaju“.

Izgleda da je SAS prihvatio njihov savet.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare