WizzAir će od sledeće godine leteti četiri puta nedeljno na relaciji Niš – Malme, objavio je ovaj mađarski lowcost prevoznik na svom sajtu.

Let Niš – Malme je sam po sebi kontroverzan, jer je prvo bio ukinut, te je vaspostavljen.

Sada će se sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu do aerodroma u ovom švedskom gradu leteti tokom letnje sezone 2020. godine redovno.

Ova promena u redu letenja govori da postoji velika potražnja na ovim letovima, a linija sa kratkotrajnim prekidima, traje već četiri godine.

Dakle, od 29. marta pa do 23. oktobra 2020. godine avioni ove kompanije WizzAir leteće svakog ponedeljka, srede, petka i nedelje. Avion iz Malmea na Aerodrom Niš sletaće u 18:10h, a poletanje je planirano za 18:40h. Leteti mogu svi koji se ne plaše letenja, ali i oni koji ga se plaše ukoliko uspeju da savladaju svoj strah.

Jeftini letovi iz Niša

Konstantin ne veruje: 4 puta nedeljno ka Malmeu?

Dok ne dođe 2020. godina, trenutno se letovi sa aerodroma u Nišu ka Malmeu obavljaju dva puta nedeljno i to svake srede i nedelje, a polasci iz Niša su nedeljom u 10:55 časova, dok je sletanje u 10:25 časova. Međutim, od septembra 2019. godine letovi će biti ponedeljkom i petkom iz Malmea (MMX) ka Nišu, kada će avion sletati u 17:00 časova, dok će petkom poletati u 17:30 časova. Cene letova su sa regularnim ručnim prtljagom, a za dodatni – doplaćuje se dodatno.

Inače, grad Malme prema popisu iz 2005. godine broji 9.160 “Jugoslovena” i treba da znate da je ovaj grad treći po veličini grad u Švedskoj. Nalazi se na krajnjem jugu Švedske u jugozapadnom delu regije i istorijske pokrajine Skanije. Ovaj grad na obali moreuza Eresunda povezan je istoimenim mostom sa Kopenhagenom, glavnim gradom Danske.

Sam most je dugačak 8 km, dok je Kopenhagen od Malmea udaljen nekih 25 km. Ovaj tunel-most otvoren je 2000. godine. Dakle, ako iz Niša letite za Malme, Kopenhagen vam je izuzetno dostupan, te se spremite na vreme za put avionom.

Pratite Daljine.rs i na Fejsbuku, na Tviteru i na Instagramu.

26Shares

1 Response

  1. Avatar Selver kaže:

    Hteo bih da znam letove hvala vam puno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Pratite Daljine.rs na Facebooku