Vesti

WizzAir iz Niša ka Malmeu leteće četiri puta nedeljno

Spomenik protiv nasilja u Malmeu u Švedskoj

WizzAir će od sledeće godine leteti četiri puta nedeljno na relaciji Niš – Malme, objavio je ovaj mađarski lowcost prevoznik na svom sajtu.

Let Niš – Malme je sam po sebi kontroverzan, jer je prvo bio ukinut, te je vaspostavljen.

Sada će se sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu do aerodroma u ovom švedskom gradu leteti tokom letnje sezone 2020. godine redovno.

PROČITAJ:  Letovi avionom traju sve duže ali putnici uglavnom stižu na vreme. Kako to?

Ova promena u redu letenja govori da postoji velika potražnja na ovim letovima, a linija sa kratkotrajnim prekidima, traje već četiri godine.

Dakle, od 29. marta pa do 23. oktobra 2020. godine avioni ove kompanije WizzAir leteće svakog ponedeljka, srede, petka i nedelje. Avion iz Malmea na Aerodrom Niš sletaće u 18:10h, a poletanje je planirano za 18:40h. Leteti mogu svi koji se ne plaše letenja, ali i oni koji ga se plaše ukoliko uspeju da savladaju svoj strah.

Jeftini letovi iz Niša
Konstantin ne veruje: 4 puta nedeljno ka Malmeu?

Dok ne dođe 2020. godina, trenutno se letovi sa aerodroma u Nišu ka Malmeu obavljaju dva puta nedeljno i to svake srede i nedelje, a polasci iz Niša su nedeljom u 10:55 časova, dok je sletanje u 10:25 časova. Međutim, od septembra 2019. godine letovi će biti ponedeljkom i petkom iz Malmea (MMX) ka Nišu, kada će avion sletati u 17:00 časova, dok će petkom poletati u 17:30 časova. Cene letova su sa regularnim ručnim prtljagom, a za dodatni – doplaćuje se dodatno.

PROČITAJ:  Šta ne sme da se nosi u ručnom prtljagu prilikom putovanja avionom

Inače, grad Malme prema popisu iz 2005. godine broji 9.160 “Jugoslovena” i treba da znate da je ovaj grad treći po veličini grad u Švedskoj. Nalazi se na krajnjem jugu Švedske u jugozapadnom delu regije i istorijske pokrajine Skanije. Ovaj grad na obali moreuza Eresunda povezan je istoimenim mostom sa Kopenhagenom, glavnim gradom Danske.

Sam most je dugačak 8 km, dok je Kopenhagen od Malmea udaljen nekih 25 km. Ovaj tunel-most otvoren je 2000. godine. Dakle, ako iz Niša letite za Malme, Kopenhagen vam je izuzetno dostupan, te se spremite na vreme za put avionom.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Jedan komentar

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.