Vesti

Norwegian počeo sa naplatom ručnog prtljaga

Aerodrom, prtljag

Norwegian, popularni low cost avio-prevoznik, počeo je sa naplatom ručnog prtljaga od 23. januara 2020. godine, a dosadašnja daražljivost ovog niskotarifnog prevoznika prema unošenju prtljaga više ne važi.

Do sada je Norwegian dozvoljavao galantnost prilikom unosa ručnog prtljaga u avion. Međutim, za sve koji su kupili karte nakon 23. januara 2020. godine važe nova pravila, dok za one koji su kupili karte pre ovog datuma još uvek važi stara politika.

Nova pravila o unošenju ručnog prtljaga u avione Norwegian-a znače da se naplaćuje ručni prtljag koji se odlaže u pregrade iznad sedišta. Dakle, putnici koji žele da sa sobom u kabinu ponesu male, kabinske kofere moraće da plate dodatno. Ipak, nova pravila podrazumevaju maksimalnu težinu predatog prtljaga sa dosadašnjih 20 na 23 kilograma. Pre nego što zapakujete ručni prtljag, dobro proverite šta sme da se nosi u njemu.

YouTube player

Manji komadi ručnog prtljaga kao što su rančevi ili torbe i koji mogu da se smeste ispod sedišta, kao i do sada, neće se naplaćivati.

Unos i cena ručnog prtljaga zavisi i od tarife koju ste izabrali prilikom kupovine avionskih karata. Tako, najjeftinija tzv. light tarifa omogućava putnicima da doplate za veći kabinski prtljag, a to je jedan komad do 10kg težine. Doplata mora biti najkasnije četiri sata pred poletanje,a cena doplate iznosi od 6 do 11 evra, što zavisi od toga kuda letite i kolika je dužina leta.

PROČITAJ:  Putovanje avionom: Šta treba znati pre i tokom leta

Sledeća tarifa, tzv. light plus, omogućuje putnicima da u avion unesu dva komada ručnog prtljaga i to jedan manji koji treba da stave ispod sedišta, a drugi veći koji treba da stave u pregrade iznad sedišta kao i da predaju jedan kofer za prevoz u prtljažniku aviona maksimalne težine do 23 kg. Ukupna težina oba ručna prtljaga ne sme biti veća od 10 kilograma.

Najskuplja, tzv. premium tarfia, koja uračunava flex i premium flex karte, uračunava dva komada ručnog prtljaga će takođe biti besplatna, kao i kod light plus tarife, s tim što je njihova ukupna maksimalna težina do 15 kilograma. Ova tarifa u cenu uključuje i prevoz dva komada predatog prtljaga.

Nova pravila za ručni prtljag, izvor: Norwegian.com
Nova pravila za ručni prtljag, izvor: Norwegian.com

Podsećamo, kompanija Norwegian leti iz Beograda direktno ili sa presedanjem do mnogih destinacija širom Evrope.

PROČITAJ:  Kada treba kupovati avionske karte da biste uštedeli i šta vam je neophodno za to

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare