Srbija Vesti

Planira se gondola na Rtnju, a hotel u “netaknutoj” prirodi pred otvaranjem

Planina Rtanj iz daljine

Gondola na vrhu planine Rtanj je u planu, iako je država ovu planinu kao specijalni rezervat prirode stavila pod zaštitu u martu ove godine. Hotel se otvara 1. jula.

Preporučujemo  Teslin toranj na planini Rtanj: Sumrak prirode i svesti

Naime, Aleksandra Blagojević, direktorka TO Boljevac, izjavila je da je projekat za izradu gondole je već završen, ali pošto je u međuvremenu Rtanj stavljen pod zaštitu države, sada se čeka odluka jer će projekat u skladu sa novim uslovima morati da se menja, te da u TO Boljevac očekuju da se do kraja 2020. godine počne sa radovima. Istakla je da će to biti zajednički projekat opštine Boljevac, Jadranke Stepanović, kao i Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

Na planini Rtanj se 1. jula otvara luksuzni hotel “Ramonda” sa 4 zvezdice u čiju je izgradnju uloženo oko 9 miliona evra, a čiji je investitor upravo Jadranka Stepanović. Navodi se da će ovo navodno doprineti razvoju turizma istočne Srbije.

Preporučujemo  Zašto se Srbi plaše prirode?

Kada je Vlada Republike Srbije donela Uredbu o proglašenju specijalnog rezervata prirode “Rtanj” bili smo skeptični i postavili smo pitanje svrhe zaštite, s obzirom na to da se u mnogim zaštićenim područjima grade derivartne minihidroelektrane koje uništavaju srpske reke zauvek.

Preporučujemo  Sve više incidenata na letovima jer putnici ne žele da nose maske

Tako, iako su i reke i biodiverzitet pod zaštitom države, izgleda da država ne postoji ili joj je cilj da samu sebe uništi zajedno sa svim biljkama, životinjama i građanima. Prelepa priroda je jedna od retkih stvari koju Srbija poseduje, što izgleda neće trajati dugo s obzirom na devastaciju nacionalnih parkova, specijanih prirodnih rezervata i predela izuzetnih odlika pogrešnom turističkom politikom koja za cilj ima isključivo interes pojedinca, a ne interes građana i očuvanje prirode.Booking.com

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.