Gondola na vrhu planine Rtanj je u planu, iako je država ovu planinu kao specijalni rezervat prirode stavila pod zaštitu u martu ove godine. Hotel se otvara 1. jula.

Naime, Aleksandra Blagojević, direktorka TO Boljevac, izjavila je da je projekat za izradu gondole je već završen, ali pošto je u međuvremenu Rtanj stavljen pod zaštitu države, sada se čeka odluka jer će projekat u skladu sa novim uslovima morati da se menja, te da u TO Boljevac očekuju da se do kraja 2020. godine počne sa radovima. Istakla je da će to biti zajednički projekat opštine Boljevac, Jadranke Stepanović, kao i Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

Na planini Rtanj se 1. jula otvara luksuzni hotel “Ramonda” sa 4 zvezdice u čiju je izgradnju uloženo oko 9 miliona evra, a čiji je investitor upravo Jadranka Stepanović. Navodi se da će ovo navodno doprineti razvoju turizma istočne Srbije.

Kada je Vlada Republike Srbije donela Uredbu o proglašenju specijalnog rezervata prirode “Rtanj” bili smo skeptični i postavili smo pitanje svrhe zaštite, s obzirom na to da se u mnogim zaštićenim područjima grade derivartne minihidroelektrane koje uništavaju srpske reke zauvek.

Tako, iako su i reke i biodiverzitet pod zaštitom države, izgleda da država ne postoji ili joj je cilj da samu sebe uništi zajedno sa svim biljkama, životinjama i građanima. Prelepa priroda je jedna od retkih stvari koju Srbija poseduje, što izgleda neće trajati dugo s obzirom na devastaciju nacionalnih parkova, specijanih prirodnih rezervata i predela izuzetnih odlika pogrešnom turističkom politikom koja za cilj ima isključivo interes pojedinca, a ne interes građana i očuvanje prirode.Booking.com

1.8K+Shares

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Pratite Daljine.rs na Facebooku