Vesti

Ručak u Veneciji 1.000 evra?

Venecija, Italija

Grupa japanskih studenata ostala je šokirana kada im je u jednom restoranu u Veneciji konobar ispostavio račun. Grupa od četiri studenta, koji studiraju na Bolonjskom univerzitetu, ručala je u restoranu Osteria de Luka u blizini Trga Svetog Marka, kada im je za tri odreska, pečenu ribu i mineralnu vodu stigao račun od 970 funti.

Zapanjena družina uputila se u lokalnu policiju, u kojoj je prijavila restoran, ali to nije sve.

Ovim događajem nije bio iznenađen portparol Grupe 25, Organizacije za zaštitu građanskih prava u Veneciji, koji je rekao da je sve veći broj slučajeva prevarenih turista.

– Ovo je samo jedan od nemilih događaja ovakvog tipa u nizu. Mladi ljudi, najčešće studenti sa Bolonje, žalili su se u policiji čim su izašli iz voza, naveo je on.

U pitanju je, inače, restoran koji na Tripadvisor-u ima ocenu 1,5 (od mogućih 5), sa čak 83 odsto gostiju koji su ga okarakterisali kao užasan.

Bazilika sv. Marka, Venecija
Venecijanske vlasti imaju prilično dvostruke aršine kada je u pitanju prihvatljhivo ponašanje

– Upravo sam ručao u ovom restoranu i hrana je bila sasvim prosečna. Nisam ni planirao da ostavim komentar ovde, dok mi nije stigao račun! Naplatili su mi skoro 50 evra na ime poreza i napojnica, što predstavlja skrivene naknade koje vam niko ne pominje, pri čemu usluga nije ni približno kvalitetna. Osećam se prevarenim, rekao je jedan od gostiju ovog restorana.

Slično iskustvo imao je i mladić koji je još 2017. napisao recenziju ovog restorana, u kojoj navodi da mu je jako žao što pre odlaska u njega nije proverio komentare na Tripadvisor-u, budući da je koka kolu platio 7,5 evra, dobio lazanju sa mrvicom mlevenog mesta i listom zelene salate i picu koja podseća na one koje se prave od smrznutog testa kupljenog u marketu, pri čemu je do stola za kojim je sedeo dopirao miris iz toaleta.

Preporučujemo  Turiste u Meksiku čuvaće Nacionalna garda

U novembru iste godine, još jedan turista nazvao je venecijanski restoran “strašnim i odvratnim”, pošto mu je za ručak za tri osobe naplaćeno 526 evra. Mladić je ručao sa roditeljima jelo koje je delio sa roditeljima, a budući da restorani često naplaćuju jela po gramaži, a ne porciji, njihov domaćin je negirao bilo kakve nepravilnosti.

Ovo je deo teksta u kom se očekuje reakcija i opravdanje čelnika Venecije, pošto ste već pročitali da se vlasnici restorana ne uzbuđuju previše zbog primedbi na njihov račun, ali i njihov stav će vas razočarati.

Preporučujemo  Zeleni sertifikat iz Srbije od danas priznaje EU: Da li se priznaju sve vakcine?

Naime, gradonačelnik Venecije Luiđi Brunaro koji je prošle godine uveo novčane kazne ne bi li turiste odvratio od bacanja smeća po ulici, šetnje gradom u tiplesu i sličnog ponašanja koje smatra neprikladnim, imao je drugačije kriterijume kada su se turisti požalili na loša iskustva u gradskim restoranima, budući da su oštećeni dobili odgovor da “moraju malo da se istroše kada jedu u centru”.

Preporučujemo  Letovi iz Beograda do Krita i Santorinija kompanijom WizzAir

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.