Vesti

Ryanair ukida besplatni ručni prtljag

Ručni prtljag

Aviokompanija Ryanair najavila je još jednu izmenu svoje poslovne politike o putničkom prtljagu tako što ukida besplatni ručni prtljag.

Nakon promena iz januara, low-cost kompanija koja leti i iz Niša, najavila je da putnici koji ne spadaju u privilegovane ubuduće neće moći da unose ručni prtljag u avion – ili bar ne za džabe, a cenovnik po kom će se naplaćivati koferi težine do 10 kilograma biće objavljen u novembru.

Privilegovani putnici će besplatno moći da ponesu dve ručne torbe: jednu torbu sa točkićima od deset kilograma i jednu malu torbu.

Nekih 60 odsto klijenata Ryanair-a ova izmena neće ni pogoditi, s obzirom da trećina putnika već koristi mogućnost prvenstva pri ukrcavanju, tj. koriste poseban prilaz pri ukrcavanju, a 30 odsto njih putuje sa jednom manjom torbom koja će i ubuduće biti besplatna.

To znači da se ova vest tiče preostalih 40 odsto putnika koji će ili početi da plaćaju za prvenstvo pri ukrcavanju, ili morati da putuju samo sa tom jednom manjom torbom, pri čemu im je uvek opcija da plate za kofer od 10 kilograma.

Portparol Ryanair-a Keni Džejkobs kaže da će nova pravila ubrzati proces ukrcavanja putnika i smanjiti broj odloženih letova.

U međuvremenu je i kompanija WizzAir uvela slična nova pravila za ručni prtljag.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Sve više incidenata na letovima jer putnici ne žele da nose maske

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.