Vesti

Sa aerodroma u Nišu traži se jeftina avio karta više

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu

Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu beleži pozitivan trend rasta broja putnika.

Naime, za prvih sedam meseci sa aerodroma u Nišu letelo je 205.985 putnika, što je rast od preko 23.500 hiljada putnika ili preko 12% u odnosu na isti period za prvih 7 meseci u 2017. godini. Prošle godine u istom periodu letelo je 182.460 putnika. Pored beogradskog aerodroma, ovo je drugi aerodrom u Srbiji koji beleži rast broja putnika.

Međutim, iako je broj putnika u julu mesecu rastao u odnosu na prethodne mesece u 2018. godini, jul mesec nije bio rekordni u odnosu na jul prošle godine zbog nekoliko otkazanih letova. Tako je zabeležen pad za period jul 2017. kada je letelo 32.262 u odnosu na jul 2018. godine kada je letelo oko 400 putnika manje, tačnije njih 31.826.

Portal Fly From Niš podseća da se niški aerodrom “Konstantin Veliki” u ovom periodu prošle godine, a prema statističkim podacima ACI Europe, našao među četiri vodeća aerodroma u Evropi sa najvećim rastom po broju putnika i to u grupi aerodroma koji imaju do 5 miliona putnika na godišnjem nivou. Sa aerodroma u Nišu lete uglavnom niskotarifne tzv. low cost kompanije, što znači da nude jeftine letove ka mnogim destinacijama, a čija popularnost izuzetno utiče na rast broja putnika.

Rukovodstvo niškog aerodroma ranije je istaklo da bi do kraja godine, a zahvaljujući između ostalog i uspostavljanju nove linije Wizz Air-a iz Niša do Beča od 15. novembra 2018. godine, moglo da leti i između 370.000 i 400.000 putnika.

Izvor: Fly from Niš, A.P. / foto: Aerodrom “Konstantin Veliki”

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.