Vesti

Sa aerodroma u Nišu traži se jeftina avio karta više

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu

Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu beleži pozitivan trend rasta broja putnika.

Naime, za prvih sedam meseci sa aerodroma u Nišu letelo je 205.985 putnika, što je rast od preko 23.500 hiljada putnika ili preko 12% u odnosu na isti period za prvih 7 meseci u 2017. godini. Prošle godine u istom periodu letelo je 182.460 putnika. Pored beogradskog aerodroma, ovo je drugi aerodrom u Srbiji koji beleži rast broja putnika.

Međutim, iako je broj putnika u julu mesecu rastao u odnosu na prethodne mesece u 2018. godini, jul mesec nije bio rekordni u odnosu na jul prošle godine zbog nekoliko otkazanih letova. Tako je zabeležen pad za period jul 2017. kada je letelo 32.262 u odnosu na jul 2018. godine kada je letelo oko 400 putnika manje, tačnije njih 31.826.

Portal Fly From Niš podseća da se niški aerodrom „Konstantin Veliki“ u ovom periodu prošle godine, a prema statističkim podacima ACI Europe, našao među četiri vodeća aerodroma u Evropi sa najvećim rastom po broju putnika i to u grupi aerodroma koji imaju do 5 miliona putnika na godišnjem nivou. Sa aerodroma u Nišu lete uglavnom niskotarifne tzv. low cost kompanije, što znači da nude jeftine letove ka mnogim destinacijama, a čija popularnost izuzetno utiče na rast broja putnika.

Rukovodstvo niškog aerodroma ranije je istaklo da bi do kraja godine, a zahvaljujući između ostalog i uspostavljanju nove linije Wizz Air-a iz Niša do Beča od 15. novembra 2018. godine, moglo da leti i između 370.000 i 400.000 putnika.

Izvor: Fly from Niš, A.P. / foto: Aerodrom „Konstantin Veliki“

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare