Vesti

Santorini najpopularnija destinacija za venčanje

Venčanje, parovi, Santorini

Više od hiljadu parova širom sveta prošlog leta organizovalo je svoje venčanje na ostrvu Santorini, koje polako ali sigurno postaje najpopularnija destinacija za venčanje, a onih koji su mu dodelili tu titulu u budućnosti će ih biti još više jer ovaj trend konstantno raste.

Prema rečima gradonačelnika Santorinija Nikosa Zorzosa, na događaju pod nazivom „Santorini u Atini“, upriličenom na Akropolju, zvaničnici ovog egejskog ostrva prezentovali su aktuelne turističke trendove na ostrvu među kojima se izdvaja njegova odrednica kao popularne destinacije za venčanja, ali ne i za jahanje magaraca – ako su mladenci gabaritniji.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete u Grčku

Zorzos je istakao da je mimo pomenutih hiljadu venčanja u raznim delovima Santorinija, održano još mnogo „lažnih“ ceremonija u toku kojih su mladi parovi samo želeli da se fotografišu kao mlada i mladoženja, iako su to već postali negde drugo.

Najveći broj onih koji su se pred talasima Egejskog mora zaista zakleli na večnu ljubav na Santorini je došao iz Engleske

Najveći broj onih koji su se pred talasima Egejskog mora zaista zakleli na večnu ljubav na Santorini je došao iz Engleske, tačnije 60 odsto njih, dok među ostalima ima Evropljana, Amerikanaca, Australijanaca i Novozelanđana.

Kao idealno mesto za obnovu bračnih zaveta Santorini najčešće vide Kinezi i Japanci, a njihova venčanja se nazivaju i virtuelnim jer zakoni zemalja iz kojih dolaze ne priznaju brakove sklopljene u inostranstvu.

PROČITAJ:  Cene karata za trajekt u Grčkoj među najskupljima u Evropi

Kada je reč o samim ceremonijama, gradski oci ostrva Santorini kažu da su više puta dobili čudne zahteve kojima nisu mogli da izađu u susret, pa su tako pomenuli parove koji su želeli da se venčaju na dnu mora, ali i oni koji su planirali da se taj romantični trenutak odigra na vrhu vulkana.

PROČITAJ:  12 idealnih destinacija za medeni mesec i sva godišnja doba

Što se tiče turista koji su ostrvo Santorini posetili bez namere da se sa njega vrate kao srećno venčani (ili to već odavno jesu), tokom minulog leta bilo je ih je oko 2,5 miliona. Od toga je više od milion njih do Santorinija doletelo avionom, 700.000 je došlo brodovima, a oko 740.000 na kruzerima.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare