Vesti

Turiste u Meksiku čuvaće Nacionalna garda

Turiste u Meksiku čuva vojska. Foto: Uroš Nedeljković

Meksiko je obećao da će do 1. decembra uspostaviti “turistički bataljon” sastavljen od 1.500 pripadnika Nacionalne garde da obezbede plaže Kankuna i Tukuma, vodećih turističkih destinacija u Karipskom zalivu koje su pogođene poslednjih nedelja oružanim napadima sitnih narko dilera.

Ukupno 1.500 agenata Nacionalne garde, ili žandaremerije formirane u martu 2019. godine, biće angažovani da “ojačaju bezbednost” letovališta, rekao je predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador na svojoj dnevnoj konferenciji za novinare održanoj u Kankunu.

Preporučujemo  Viza za Meksiko iz ličnog iskustva

Dve mlade turistkinje jedna Nemica i jedna Indijka ubijene su krajem oktobra u Tulumu za vreme pucnjave.

Drugi oružani okršaj u Puerto Morelosu kod Kankuna početkom novembra izazvao je paniku među američkim turistima jednog luksuznog hotela. Dvoje sitnih narko dilera ubijeni su u obračunu dve bande koje su se sporile oko tržišta, navele su vlasti.

Takozvani turistički bataljon će početi da radi 1. decembra u toj oblasti poznatoj i kao Rivijera Maja, rekao je ministar odbrane Luis Kresensio Sandoval.

Rivijera Maja i poluostrvo Jukatan glavne su turističke zone u Meksiku, sedmoj najposećenijoj zemlji na svetu. Turizam predstavlja 8,5 odsto BDP te zemlje.

Izvor: Beta, naslovna fotografija: Uroš Nedeljković

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.