Vesti

Uskoro u Ujedinjene Arapske Emirate bez vize

Ujedinjeni Asrapski Emirati

Prema navodima iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova građani Republike Srbije će uskoro moći putovati u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) bez vize.

PROČITAJ:  Bez vize u Ujedinjene Arapske Emirate sa srpskim pasošem

„Na današnjem sastanku, šefovi diplomatija Srbije i UAE dogovorili su se da se ukinu vize za građane Srbije koji putuju u tu zemlju“, navodi se u saopštenju. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je prilikom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), razgovarao s tamošnjim šefom diplomatije i međunarodne saradnje šeikom Abdulahom bin Zajedom o bilateralnim odnosima i ukidanju viza za srpske građane.

Ministar inostranih poslova Republike Srbije naveo zadovoljstvo „nivoom ostvarenih kontakata na visokom i najvišem nivou, kao i usponom koji se beleži u međusobnoj ekonomskoj saradnji i potvrdio je spremnost Srbije za dalje jačanje i proširenje svestrane saradnje na svim poljima“. Njegov kolega iz UAE, Zajed, naglasio je da poseta srpskog ministra spoljnih poslova predstavlja potvrdu prijateljskih i partnerskih odnosa Srbije i UAE ponovio spremnost njegove zemlje da sa Srbijom gradi izuzetne bilateralne odnose.

Ministri su razgovarali su i o održavanju prve sednice Mešovitog komiteta za saradnju između Srbije i UAE koja će sredinom novembra biti održana u Beogradu.

Ujedinjeni Arapski Emirati su država na Bliskom Istoku koja je bogata naftom i zauzima teritoriju jugoistočnog dela Arabijskog poluostrva uz Persijski zaliv u regionu jugozapadne Azije. Sastoji se od sedam emirata: Abu Dabi, Dubai, Ajman, Šardža, Ras el Hajma, Um el Kajvejn i Fudžejra. Dubai je najnaseljeniji emirat sa 35,6% stanovništva u državi dok Abu Dabi ima najveću površinu. Najnaseljeniji grad u UAE je Dubai sa oko 1,2 miliona stanovnika, dok su ostali veliki gradovi Abu Dabi, Šardža i Fudžaira.

Države sa kojima se UAE graniči su Oman, Saudijska Arabija i Katar. UAE se smatra trećim proizvođačem nafte na Bliskom istoku i Srednjem istoku, a iza Saudijske Arabije i Irana.

DOPUNA: Od 12. maja 2019. godine državljani Srbije mogu putovati u UAE bez vize.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare