Iako je lowcost kompanija WizzAir je obustavila prodaju karata za letove na liniji Niš – Malme od 7. januara ove godine, ovaj niskotarifni prevoznik je na svom sajtu ponovo omogućio kupovinu karata na pomenutoj relaciji.

Tako će od 17.4.2019. godine, posle kraće pauze, avioni mađarskog WizzAir-a ponovo redovno saobraćati na liniji Niš – Malme svake srede i nedelje, odnosno od sredine septembra 2019. godine svakog ponedeljka i petka. Cene karata se mogu naći već od 1799 dinara.

Avioni će sredom i nedeljom saobraćati u terminu 10:25 (sletanje) i 10:55 (poletanje) odnosno ponedeljkom i petkom 17:00 (sletenje) odnosno 17:30 (poletanje).

Ovo je dobra vest za niški Aerodrom “Konstantin Veliki” koji je 2019. godinu započeo s manjim brojem putnika nego prošle godine. Naime, kkroz ovaj aerodrom prošlo je ukupno 25.221 putnika, što predstavlja smanjenje od 11% u odnosu na januar 2018. godine.

Kao glavni razlog smanjenja broja opsluženih putnika navodi se da je aerodrom u Nišu pogođen nepovoljnim vremenskim uslovima, tako da su avioni preusmereni na obližnji aerodrom u Sofiji. Isto tako, linija za Diseldorf smanjena je na samo jedan let nedeljno, što je dodatno smanjilo kapacitete aerodroma.

6Shares

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.