Saveti za putovanja

Zašto je internet bolji od turističkih agencija

Žene, putovanja, turizam, mapa

Napredak tehnologije omogućio nam je i taj luksuz da prilikom organizovanja putovanja ne moramo da ustajemo iz fotelje i odlazimo u turističku agenciju koja će za nas rezervisati smeštaj i prevoz. Sve što nam treba da bismo to sami uradili je pristup internetu i kartica za onlajn plaćanje što je za mnoge dovoljan argument da je internet bolji od turističkih agencija.

Iako se neki od nas nikada ne bi odrekli pogodnosti planiranja turističkog aranžmana posredstvom turističkih agencija, postoje i oni koji više prednosti vide u onlajn rezervacijama, smatrajući da su ipak one te koje štede vreme i novac.

Ovo je spisak 20 stvari koje se navode kao razlozi zašto je internet najbolji saveznik za planiranje putovanja i zbog čega ćete svoj put kvalitetnije i brže organizovati putem sajtova poput booking.com, hotels.com, CheapAir…

Praktičnost

Najveći plus koji se može upisati onlajn bukiranju leta ili hotela je to što to ovo možete uraditi u bilo koje doba dana i noći, gde god se nalazite – dokle god sa tog mesta imate pristup internetu. Ovo posebno cene ljudi koji „ne znaju gde će pre“ jer umesto traženja prostora u svojoj agendi za odlazak do turističke agencije ili poduži telefonski razgovor sa agentom, sve što treba da odrade na planu organizacije putovanja mogu preko svog pametnog telefona ili tableta.

Brojne opcije prevoza i smeštaja

Kada rezervišete let ili hotel preko interneta, na raspolaganju su vam brojne opcije, a oni koji na ovaj način ozbebeđuju sebi prevoz i smeštaj kažu da ovako možete dobiti najbolje ponude. Kada bukirate let onlajn imate širok izbor letova u odnosu na destinaciju na koju letite, aerodrom sa kog polećete, aviokompaniju kojom želite da letite i vreme polaska, na osnovu kojih ćete biti dobro informisani i moći da donesete najbolju odluku.

Plaža, avion
Kada rezervišete let ili hotel preko interneta, na raspolaganju su vam brojne opcije

Cene

Kada rezervišete onlajn možete da razgledate „unaokolo“ i odaberete cenu koja vam najviše odgovara. Postoje mnoge aviokompanije i hoteli koji nude posebno povoljne cene i popuste za one koji vrše onlajn rezervacije, među kojima možete rezervisati one koji najbolje izlaze u susret vašim potrebama i mogućnostima.

Promene i otkazivanja

Onima koji rezervišu onlajn je mnogo lakše da otkažu smeštaj ili let jer ne moraju da kontaktiraju aviokompaniju s kojom je trebalo da lete ili hotel u kom su planirali da odsednu i čekaju na radnike zadužene za odnose sa klijentima kako bi ih sproveli kroz proceduru otkazivanja rezervacije. Naprotiv, kada rezervišete smeštaj onlajn, sve što je potrebno ukoliko morate da ga otkažete, u najvećem broju slučajeva je da imate pristup internetu.

Komentari drugih putnika

Kada rezervišete smeštaj ili let imate priliku da pročitate recenzije i komentare putnika koji su sa dotičnim hotelima i aviokompanijama već imali iskustva, što često presudno može da utiče na vašu odluku da li njima želite da poverite organizaciju vašeg odmora ili poslovnog puta.

Pristup ponudi propratnih usluga

Onlajn bukiranje pruža vam uvid u nekoliko drugih ponuda koje vam mogu biti od koristi, poput mogućnosti presedanja ili plaćanja jeftinijih aerodromskih taksi. Neki sajtovi vam nude mogućnost da prilikom rezervisanja smeštaja bukirate i različite aktivnosti u kojima ćete uživati na odmoru, a sve te pogodnosti čine da još bolje i detaljnije isplanirate putovanje i to po nižim cenama.

Odmor, ljuljaška, ležaljka, knjiga
Neki sajtovi vam nude mogućnost da prilikom rezervisanja smeštaja bukirate i različite aktivnosti u kojima ćete uživati na odmoru

Lojaliti klub

U cilju širenja kruga klijenata koji onlajn rezervišu letove i smeštaj, sajtovi koji nude te usluge imaju lojaliti programe u okviru kojih za sve rezervacije putnicima daju određene poene na platnoj kartici koje kasnije mogu iskoristiti za određene popuste, poklone, pa čak i besplatan smeštaj i prevoz.

Ušteda vremena

Osim bržeg procesa rezervacije, u slučaju kada često rezervišete neki hotel, za vas će bukiranje ići još brže, budući da oni već imaju sve vaše podatke što vam značajno štedi klikove.

Priuštivost

Turistima je bitno mnogo više od jeftinog avionskog leta: sveukupan odmor podrazumeva mnogo više stavki od prevoza, i sve one utiču na konačnu cenu koja mora biti pristupačna da bi se putnicima isplatio aranžaman. Kako bi to osigurale, onlajn platforme obezbeđuju i pakete usluga koji podrazumevaju istovremenu rezervaciju smeštaja i leta. Ovakav pristup organizaciji putovanja putnicima štedi i do 40 odsto novca.

Jasna slika onoga što vas čeka

Bukiranje hotela na internetu omogućava putnicima da pregledaju sve opcije i pogodnosti smeštaja u kom će biti smešteni. Kada smeštaj tražite onlajn možete da istražite fotografije soba, restorana, bazena i svega ostalog što možete koristiti u hotelu.

Popust za last minute aranžmane

Onlajn rezervacija smeštaja često podrazumeva i popuste i ponude koji važe za last minute, a neki sajtovi za bukiranje hotela nude ekskluzivne ponude u vansezoni pa tako na dve noći rezervisanog smeštaja treću dobijate besplatno.

Onlajn rezervacija smeštaja često podrazumeva i last minute popuste i ponude

Budite sami svoj turistički vodič

Zamislite da možete sami da isplanirate svaki mogući detalj vašeg putovanja, imajući uvid u to na šta tačno ide svaki dinar koji plaćate. Onlajn rezervacija smeštaja i leta omogućava vam da samostalno odlučite o svemu što se tiče vašeg aranžmana i na taj način osigurate da vaša avantura protekne baš onako kako ste želeli, a ne kako je želeo turistički vodič.

Manje je zamorno

Na internetu možete pronaći baš sve. Vrlo lako možete kreirati idealan paket u zavisnosti od vašeg budžeta, slobodnih dana, želja i potreba. Onlajn ćete jednostavno naći povoljne letove, hotelski smeštaj, putno osiguranje i rentakar. A sve to bez kontakta sa turističkom agencijom ili ne daj Bože dugog čekanja na povratnu informaciju.

Vrlo je jednostavno

Ne morate da bude ekspert da biste rezervisali onlajn ono što vam je potrebno – svako može da bukira to što mu treba bez suvišnog stresa i nerviranja.

Znate šta plaćate

Onlajn rezervacija omogućava da lako uđete u trag cenama hotela ili leta. Budući da cene variraju nekada i na dnevnom nivou, značiće vam to što većina sajtova šalje vesti o cenama i ponudama (i njihovim promenama) putem mejla ili SMS-a. Još jedna od prednosti su sajtovi koji vrše komparaciju cena pa u svakom trenutku možete uporediti ono što plaćate sa drugim opcijama.

Detalji o lokaciji hotela

Sajtovi koji nude mogućnost onlajn bukiranja ne pružaju samo detalje o samom hotelu već i informacije o celoj regiji i atrakcijama koje u njoj postoje. Samim tim ćete imati priliku da odaberete smeštaj u željenoj oblasti, a uporedo ćete dobiti ideje o tome šta sve treba obići i jasnu sliku o tome gde idete.

Hotel
Na sajtu putem kog rezervišete smeštaj naći ćete ne samo informacije o hotelu već i celoj oblasti u kojoj se nalazi

Pogodnosti

Mnoge aviokompanije u svojoj ponudi imaju brojne pogodnosti za klijente na osnovu kojih je moguće dobiti jeftinije letove u slučaju onlajn rezervacije leta.

Izbor sedišta

Kada let rezervišete na internetu, većina aviokompanija dopušta vam da odaberete i mesto u avionu, pa čak i da kod kuće odštampate bording kartu, zbog čega će vam ček in kasnije biti prilično jednostavniji.

Ukupna cena leta ili smeštaja

Rezervacija smeštaja i leta putem interneta vam omogućava prikaz pune cene koju plaćate, sa svim njenim komponentama, u koje spadaju razne takse i ostale naknade. To znači da je iznos koji će vam se prilikom rezervacije pojaviti na ekranu onaj koji plaćate, bez ikakvih iznenađenja o tome šta još treba da platite – ili već jeste – a da to niste ni znali.

Sve na jednom mestu

Mnogi sajtovi za onlajn rezervacije ne nude samo prevoz i smeštaj već i iznajmljivanje automobila, krstarenje, letove u biznis klasi ili kompletne pakete.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare