Vesti

Zbrka sa radnim vremenom niškog aerodroma

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je doneo Odluku o zvaničnom radnom vremenu aerodroma u Beogradu i Nišu koju su pojedini mediji pogrešno interpretirali što je izazvalo zbunjivanje javnosti.

Kako je za sajt Aviatica potvrđeno u Direktoratu, odluka je doneta protokolarno. Direktorat nije uticao na ovu odluku, već je samo potvrdio odluke koje su aerodromi doneli svaki za sebe.

Prema toj odluci, beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ je odlučio da radi 24 sata, sedam dana u nedelji, dok se niški aerodrom „Konstantin Veliki“ odlučio za 16-časovno radno vreme na nedeljnom nivou.

Niška vazdušna luka biće otvorena ponedeljkom od 8.30 do 10.30 i od 18 do 20 časova, utorkom od 15.30 do 17.30, četvrtkom od 12.30 do 14.30 i od 18.30 do 20.30, petkom od 14.30 do 16.30, subotom od 15.30 do 17.30 i nedeljom od 14 do 16 časova. Sreda je neradna.

Nakon što su pojedini mediji preneli informaciju o novom radnom vremenu i postavili pitanje kako to da aerodrom u Nišu neće raditi sredom kada tog dana ima, prema aktulnom redu letenja, tri leta u dolasku i četiri u odlasku, oglasio se i sam aerodrom saopštenjem kojim pojašnjava svoju odluku.

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu otvoren je za javni avio prevoz i svih 24 časa na poseban zahtev aviokompanija izvan vremena otvorenosti, uz prethodno odorenje operatera aerodroma (JP Aerodromi Srbija).

U saopštenju se kaže da je „vreme otvorenosti“ aerodroma podatak koji se objavljuje u zvaničnim vazduhoplovnim publikacijama što znači da je u to vreme aerodrom dostupan i spreman za prihvat vazduhoplova bez prethodne najave. U to vreme sve aerodromske službe su prisutne u neophodnom broju i funkcionalno spremne za prihvat i otpremu aviona i putnika.

U praksi će se međutim, rad operativnih službi prilagođavati unapred dogovorenim i odobrenim vremenima poletanja i sletanja nezavisno od propisanog radnog vremena. Na ovaj način će se racionalnije koristiti aerodromski resursi, stoji u saopštenju.

Izvor: Aviatica

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare