Vesti

Letovi Beograd Lion – uspostavljena direktna linija kompanijom WizzAir

Lion u Francuskoj

Uspostavljen je redovan saobraćaj na liniji između Beograda i Liona mađarskom lowcost avio kompanijom WizzAir, kojom ova kompanija nastavlja ekspanziju u Srbiji.

Kako je bilo ranije najavljeno, prvi avion WizzAir-a, sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla, sleteo je aerodrom Sent Egziperi u Lionu, 15. juna. Na prvom letu bilo je 147 putnika, što, prema saopštenju kompanije, potvrđuje da postoji potreba za ovom linijom.

Letovi će se obavljati dva puta nedeljno: utorkom i subotom, a najniža cena karte će biti 1.499 dinara u jednom smeru, sa uračunatim taksama, ali bez prtljaga, prenosi portal Aviatica.

Lion je četvrta direktna destinacija u Francuskoj sa kojom je povezan Beograd, a aerodrom Sent Egziperi peti francuski aerodrom sa direktnom vezom sa Beogradom.

Direktni letovi iz Beograda do Francuske

Nacionalna aviokompanija Francuske (Air France) leti od Beograda do Pariza (CDG) dok Air Serbia osim letova do Pariza, od nedavno u ponudi ima i direktne letove do Nice (NCE). WizzAir-u je ovo treća linija između Srbije i Franuske, jer odavno već ima letove do Pariza, aerodrom Bove (Beauvais) i Miluza (aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg). Sledeće nedelje će francuska avio kompanija ASL Airlines uspostaviti novu direktnu liniju između Beograda i Pariza (CDG). Vezama sa Franuskoj treba dodati i letove EasyJet-a do Ženeve. Ovaj aerodrom, koji se nalazi na samoj granici Švajcarske i Francuske, opslužuje i region Francuskih Alpa.Booking.com

Lion, grad braće Limijer

Lion glavni grad regiona Rona-Alpi i departmana Rona u istočnoj Francuskoj i nalazi se na ušću reke Saone u reku Ronu. Pariza i Marselja, Lion je treći najveći grad u Francuskoj sa oko 1,3 miliona žitelja u širem gradskom području, dok je lionska oblast je druga najveća u zemlji, nakon pariske. Imao je važnu ulogu u istoriji filma, jer su u njemu braća Limijer izumeli kinematograf. U njemu se održava festival svetlosti. Moćan je industrijski centar u kome se u novije vreme razvijaju softverska, farmaceutska i biotehnološka industrija, što prati i snažan rast bankarstva.

PROČITAJ:  WizzAir obustavlja letove Niš - Malme i iz Podgorice i Banjaluke

Inače, WizzAir je u Beogradu otvorio bazu 2011. godine i od tada je prevezao preko četiri miliona putnika. U 2018. godini prevezao je više od 800.000 putnika od i do Beograda, što je rast od šest odsto u odnosu na prethodnu godinu. Osim sa beogradskog aerodroma, WizzAir kao i druge lowcost aviokompanije lete i sa aerodroma u Nišu.

[tp_direct_flights_shortcodes origin=BEG title=“Pronađite povoljne letove iz Beograda“ limit=10 paginate=true subid=““ currency=“EUR“]

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare