Vesti

WizzAir uskoro leti iz Beograda do Liona

Lion, Francuska

WizzAir je saopštio da će uvesti redovnu avio liniju iz Beograda od Liona u Francuskoj, počevši od juna ove godine.

Letovi na liniji Beograd – Lion će se obavljati dva puta nedeljno počevši od 15. juna i to svakog utorka i subote. Polazak iz Beograda je u 6.30 časova, dolazak na aerodrom Sent Egziperi u Lionu (LYS) je u 8.45 časova. Povratak za Beograda planiran je u 9.15 časova, a dolazak u 11.25 časova. Treba napomenuti da oni koji žele iz Beograda da lete za Pariz to mogu učiniti letovima kompanije Air France.

PROČITAJ:  Letovi Beograd Lion - uspostavljena direktna linija kompanijom WizzAir

Karte za novu liniju WizzAir-a su već u prodaji i mogu se pazariti po ceni od 29,99 evra putem sajta ove niskotarifne aviokompanije.

wizzair
Kapacitet WizzAir-a u Beogradu će ove godine biti 921.000 putnika na 14 linija do 7 zemalja

S obzirom na to da su vremena letenja gotovo identična kao i na letovima ove kompanije za Stokholm i Pariz, portal Aviartica postavlja pitanje da li će WizzAir uvesti i treći avion u beogradsku bazu ili će neka od dve pomenute linije biti redukovane i navodi da je realnije je da će biti redukovan Pariz imajući u vidu da od ove sezone WizzAir dobija snažnu konkurenciju ka Parizu pošto redovne linije uspostavljaju Air France i ASL Airlines.

PROČITAJ:  Letovi Beograd - Salcburg WizzAir-om od jula

Treba znati da je Lion glavni grad regiona Rona-Alpi i departmana Rona u istočnoj Francuskoj i nalazi se na ušću reke Saone u reku Ronu. Pariza i Marselja, Lion je treći najveći grad u Francuskoj sa oko 1,3 miliona žitelja u širem gradskom području, dok je lionska oblast je druga najveća u zemlji, nakon pariske.

WizzAir je u Beogradu otvorio bazu 2011. godine i od tada je prevezao preko četiri miliona putnika. U 2018. godini prevezao je više od 800.000 putnika od i do Beograda, što je rast od šest odsto u odnosu na prethodnu godinu.

PROČITAJ:  Letovi Beograd Lion - uspostavljena direktna linija kompanijom WizzAir

Za 2019. godinu kapacitet WizzAir-a u Beogradu će biti 921.000 putnika na 14 linija do 7 zemalja. WizzAir iz Srbije leti iz Beograda sa aerodroma Nikola Tesla i iz Niša sa Aerodroma Konstantin Veliki.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.