Vesti

WizzAir uskoro leti iz Beograda do Liona

Lion, Francuska

WizzAir je saopštio da će uvesti redovnu avio liniju iz Beograda od Liona u Francuskoj, počevši od juna ove godine.

Letovi na liniji Beograd – Lion će se obavljati dva puta nedeljno počevši od 15. juna i to svakog utorka i subote. Polazak iz Beograda je u 6.30 časova, dolazak na aerodrom Sent Egziperi u Lionu (LYS) je u 8.45 časova. Povratak za Beograda planiran je u 9.15 časova, a dolazak u 11.25 časova. Treba napomenuti da oni koji žele iz Beograda da lete za Pariz to mogu učiniti letovima kompanije Air France.

PROČITAJ:  Letovi Beograd Lion - uspostavljena direktna linija kompanijom WizzAir

Karte za novu liniju WizzAir-a su već u prodaji i mogu se pazariti po ceni od 29,99 evra putem sajta ove niskotarifne aviokompanije.

wizzair
Kapacitet WizzAir-a u Beogradu će ove godine biti 921.000 putnika na 14 linija do 7 zemalja

S obzirom na to da su vremena letenja gotovo identična kao i na letovima ove kompanije za Stokholm i Pariz, portal Aviartica postavlja pitanje da li će WizzAir uvesti i treći avion u beogradsku bazu ili će neka od dve pomenute linije biti redukovane i navodi da je realnije je da će biti redukovan Pariz imajući u vidu da od ove sezone WizzAir dobija snažnu konkurenciju ka Parizu pošto redovne linije uspostavljaju Air France i ASL Airlines.

PROČITAJ:  Najbolje destinacije za samostalna putovanja

Treba znati da je Lion glavni grad regiona Rona-Alpi i departmana Rona u istočnoj Francuskoj i nalazi se na ušću reke Saone u reku Ronu. Pariza i Marselja, Lion je treći najveći grad u Francuskoj sa oko 1,3 miliona žitelja u širem gradskom području, dok je lionska oblast je druga najveća u zemlji, nakon pariske.

WizzAir je u Beogradu otvorio bazu 2011. godine i od tada je prevezao preko četiri miliona putnika. U 2018. godini prevezao je više od 800.000 putnika od i do Beograda, što je rast od šest odsto u odnosu na prethodnu godinu.

PROČITAJ:  Jeftine avio-karte više neće biti jeftine

Za 2019. godinu kapacitet WizzAir-a u Beogradu će biti 921.000 putnika na 14 linija do 7 zemalja. WizzAir iz Srbije leti iz Beograda sa aerodroma Nikola Tesla i iz Niša sa Aerodroma Konstantin Veliki.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare