Vesti

Niš – Malme letovi ponovo uspostavljeni kompanijom WizzAir

Spomenik protiv nasilja u Malmeu u Švedskoj

WizzAir je ponovo upostavio liniju Niš – Malme, nakon kraće pauze.

Naime, nakon što je 7. januara ove godine obustavio letove ka Malmeu, ovaj lowcost prevoznik je 17. aprila ponovo uspostavio liniju ka Švedskoj.

Kao što je bilo najavljeno u februaru, kada su na sajtu WizzAir-a bile dostupne avio-karte za počevši od aprila, u četvrtak je obavljen prvi let na ovoj relaciji.

  U Srbiji prepolovljen broj noćenja turista u odnosu na lane

Letovi sa aerodroma u Nišu obavljaće se dva puta nedeljno i to svake srede i nedelje i mogu se kupiti preko sajta ovog niskotarifnog prevoznika. Cena karata je od 1799 dinara.

Što se tiče polazaka, sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu poletanje će se obavljati nedeljom u 10:55 časova, dok će na niški aerodrom sletanje biti u 10:25 časova. Kako je najavljeno, od septembra 2019. godine letovi će biti ponedeljkom i petkom iz Malmea (MMX) ka Nišu, kada će avion sletati u 17:00 časova, dok će petkom poletati u 17:30 časova.

  Šta ne sme da se nosi u ručnom prtljagu prilikom putovanja avionom

WizzAir je iz Niša započeo letove u junu 2015. godine kada je uveo dve avionske linije za Malme i Bazel. Nedugo nakon toga uvedene su još tri linije, tako da WizzAir leti ka Bazelu, Dortmundu, Memingenu, Malmeu i Beču.

Često se navodi da Aerodrom u Nišu ima veliki potencijal, a najavljuju se i nove subvencionisane linije, o kojima ćemo vas izvestiti kada se postupak završi.

  Putovanje avionom: Šta treba znati pre i tokom leta

Što se tiče odredišta, dakle Malmea, osim ako niste pripadnik dijaspore koja u ovom gradu prema popisu iz 2005. godine broji 9.160 Jugoslovena, treba da znate da je ovaj grad treći po veličini grad u Švedskoj. Nalazi se na krajnjem jugu Švedske u jugozapadnom delu regije i istorijske pokrajine Skanije. Ovaj grad na obali moreuza Eresunda povezan je istoimenim mostom sa Kopenhagenom, glavnim gradom Danske.

Sam most je dugačak 8 km, dok je Kopenhagen od Malmea udaljen nekih 25 km. Ovaj tunel-most otvoren je 2000. godine. Dakle, ako iz Niša letite za Malme, Kopenhagen vam je izuzetno dostupan, te se spremite na vreme za put avionom.

  Termini za korišćenje turističkih vaučera mogu da se pomere

Sa aerodroma u Nišu, pored kompanije WizzAir, lete i kompanije RyanAir i Swiss.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Booking.com