Vesti

Onlajn prodaja ulaznica za grčke muzeje sve popularnija

Sistem e-ulaznica implementiran na 11 turističkih lokacija i muzeja u Grčkoj, povećao je prihode za 10,01 odsto u drugoj polovini 2018. godine, u odnosu na isti period 2017. dok je na svim lokacijama, ukupno, skočio za 7,16 odsto, saopštilo je Ministarstvo kulture, navodeći podatke grčkog zavoda za statistiku (ELSTAT).

Podaci zavoda pokazuju da se u periodu jul-decembar 2018. godine broj posetilaca na tih 11 lokacija i muzeja povećao za 16,31 odsto, i za 6,85 odsto na svim lokacijama zajedno.

Kupite kartu za muzeje u Atini unapred i ne čekajte redove

E-ulaznica je kao pilot program prvobitno pokrenuta u junu prošle godine, a trenutno se koristi za kupovinu ulaznica na 11 popularnih arheoloških lokaliteta i muzeja na Atici, Kritu i Peleponezu, uključujući i Akropolj, Knosos, Arheološki muzej Heraklion i arheološko područje i muzej drevne Mesine.

Slična rešenja prodaje ulaznica putem interneta postoje i u našem okruženju, gde Nacionalni park Plitvice ovim putem pokušava da ograniči broj posetilaca.

Drevna Mesina

Oni koji žele da posete ove lokalitete bez čekanja u redu, treba da posete ovaj link, na kom mogu kupiti ulaznice za grčke muzeje onlajn.

Ministarstvo trenutno radi na proširenju sistema e-ulaznica na druge kulturne i arheološke lokacije, pri čemu će prioritet biti Nacionalni arheološki muzej, Muzej kraljevske grobnice u Vergini, kao i spomenik u Solunu.

Za sistem onlajn izdavanja ulaznica izdvojen je budžet od 1,2 miliona evra, uz podršku Nacionalne banke Grčke i Fondacije Stavros, koja će pokriti troškove održavanja za prve dve godine rada.

Inače, Grčka je država sa najviše arheoloških muzeja na svetu.

PROČITAJ:  Samotraki: Trajektom ka raju za avanturiste
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare