Vesti

Putnici iz Srbije ne mogu putovati u Francusku

Ajfelova kula

Državljani Srbije ne mogu ući u Francusku, navodi se u saopštenju francuske ambasade u Beogradu. Do ove odluke došlo je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, a doneta je na osnovu preporuka Saveta Evropske unije od 16. jula.

Ko može ući u Francusku

Zabrana uslaska i putovanja u Francuske ne odnosi se na osobe koje su francuski državljani, kao njihovi supružnici i deca, potom državljani EU i Andore, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, Švajcarske, San Marina i Vatikana, koji imaju glavno prebivalište u Francuskoj ili putuju, u tranzitu kroz Francusku, u zemlje čiji su državljani ili u njoj imaju prebivalište.

Preporučujemo  Francuska najposećenija zemlja na svetu

Takođe su izuzeti i državljani trećih zemalja, uključujući Srbiju, koji imaju francuske ili evropske dozvole boravka ili vize sa prebivalištem u Francuskoj ili koji, u tranzitu kroz Francusku, putuju u zemlju Evropske unije u kojoj imaju prebivalište.

Putnici iz trećih zemalja koji su u tranzitu na manje od 24 sata u međunarodnoj zoni kako bi stigli u svoju zemlju porekla i mogu da predoče putnu ispravu te zemlje takođe su izuzeti iz ove zabrane, kao i  osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava, kao i međunarodnih organizacija sa sedištem ili kancelarijom u Francuskoj, kao i supružnici i deca.

Preporučujemo  U Francuskoj na 50 plaža zabranjeno pušenje

U saopštenju se dodaje da su na spisku i strani zdravstveni radnici koji doprinose borbi protiv Covid-19, strano osoblje koje obavlja putničke i kargo letove ili putuju kao putnici do svoje baze, strani državljani koji obavljaju medjunarodni prevoz robe i strani mornari koji osiguravaju međunarodni prevoz robe ili rad na ribarskim brodovima.

Preporučujemo  Pariz postaje grad bez stanovnika

Francuska ambasada je dodala da ukoliko neko spada u ove kategorije a želi da putuje u Francusku, prethodno mora da ispuni i preda francuskim vlastima potvrdu o međunarodnom putovanju po dolasku u zemlju.

Izvor: Beta / Daljine.rs

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.