Vesti

Putnici iz Srbije ne mogu putovati u Francusku

Ajfelova kula

Državljani Srbije ne mogu ući u Francusku, navodi se u saopštenju francuske ambasade u Beogradu. Do ove odluke došlo je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, a doneta je na osnovu preporuka Saveta Evropske unije od 16. jula.

Ko može ući u Francusku

Zabrana uslaska i putovanja u Francuske ne odnosi se na osobe koje su francuski državljani, kao njihovi supružnici i deca, potom državljani EU i Andore, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, Švajcarske, San Marina i Vatikana, koji imaju glavno prebivalište u Francuskoj ili putuju, u tranzitu kroz Francusku, u zemlje čiji su državljani ili u njoj imaju prebivalište.

PROČITAJ:  Francuska najposećenija zemlja na svetu

Takođe su izuzeti i državljani trećih zemalja, uključujući Srbiju, koji imaju francuske ili evropske dozvole boravka ili vize sa prebivalištem u Francuskoj ili koji, u tranzitu kroz Francusku, putuju u zemlju Evropske unije u kojoj imaju prebivalište.

Putnici iz trećih zemalja koji su u tranzitu na manje od 24 sata u međunarodnoj zoni kako bi stigli u svoju zemlju porekla i mogu da predoče putnu ispravu te zemlje takođe su izuzeti iz ove zabrane, kao i  osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava, kao i međunarodnih organizacija sa sedištem ili kancelarijom u Francuskoj, kao i supružnici i deca.

PROČITAJ:  U Francuskoj na 50 plaža zabranjeno pušenje

U saopštenju se dodaje da su na spisku i strani zdravstveni radnici koji doprinose borbi protiv Covid-19, strano osoblje koje obavlja putničke i kargo letove ili putuju kao putnici do svoje baze, strani državljani koji obavljaju medjunarodni prevoz robe i strani mornari koji osiguravaju međunarodni prevoz robe ili rad na ribarskim brodovima.

PROČITAJ:  Pariz postaje grad bez stanovnika

Francuska ambasada je dodala da ukoliko neko spada u ove kategorije a želi da putuje u Francusku, prethodno mora da ispuni i preda francuskim vlastima potvrdu o međunarodnom putovanju po dolasku u zemlju.

Izvor: Beta / Daljine.rs

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare