Vesti

Viza za Tajland od 1. novembra isključivo u elektronskoj formi

Kao Sok, nacionalni park u Tajlandu

Viza za Kraljevinu Tajland od 1. novembra je isključivo u elektronskom formatu. Počasni Konzulat Kraljevine Tajland u Republici Srbiji objavio je da obavlja konsultacije u vezi sa obezbeđivanjem svih vrsta viza za ulazak u ovu zemlju.

Od 1. oktobra 2022. godine putnici koji putuju u Tajland više neće morati da pokažu dokumente vezane za COVID-19, kao što su potvrda o vakcinaciji ili rezultat testa na COVID-19.

PROČITAJ:  ZORAN ĐUKANOVIĆ, počasni konzul Tajlanda: Srbija je Tajlanđanima potpuno nepoznata zemlja

Tajland je 2017. odine ugostio rekordnih 35 miliona turista, koji su u zemlji potrošili oko 2,6 milijardi tajlandskih bata, dok je u 2018. godini više od četiri miliona njih koristilo konvencionalnu vizu po dolasku na tajlandskim aerodromima.

Putnici iz Srbije se za vize i informacije mogu obratiti se Počasnom Konzulatu Kraljevine Tajlanda u Beogradu, ili Ambasadi Tajlanda u Atini. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti za 6 meseci duži od perioda na koji se traži viza, odnosno 18 meseci u cilju regulisanja boravka.

Sledeće godine Tajland je uveo elektrosnsku vizu po dolasku na aerodrom koja je važila za građane Andore, Bugarske, Butana, Kine, Kipra, Etiopije, Fidžija, Indije, Kazahstana, Latvije, Litvanije, Maldiva, Malte, Mauricijusa, Papue Nove Gvineje, Rumunije, San Marina, Saudijske Arabije, Tajvana, Ukrajine i Uzbekistana.

Elektronska viza za Tajland danas važi i za građane Srbije i kako se u obaveštenju Počasnog konzulata Kraljevine Tajland navodi upiti i pružanje informacija o potrebnoj dokumentaciji i procedurama obavljaju se isključivo putem e-maila: info@thaiconsulate.rs.

PROČITAJ:  Tajland posećuje sve manje turista iz Kine uprkos bezviznom režimu

Važno je znati da pri ulasku u Tajland treba prijaviti carini iznos veći od 20.000 USD kao i da Tajland ne priznaje vozačke dozvole Republike Srbije.

Prilikom boravka u Tajlandu, za konzularnu pomoć i zaštitu građani Republike Srbije mogu se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Džakarti, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Tajland, putem telefona: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 i elektronske adrese: embjakarta@serbian-embassy.org

 

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare