Vesti

WizzAir iz Temišvara uvodi četiri nove linije ka Danskoj, Nemačkoj i Engleskoj

Temišvar

WizzAir, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, i vodeća aviokompanija u Rumuniji, objavila je ekspanziju svoje mreže jeftinih letova iz Temišvara, koja će podrazumevati još jedan Airbus A3220 u njihovoj floti, 4 nove avio linije iz Temišvara, kao i pojačan aviosaobraćaj na nekim od najpopularnijih postojećih linija, navedeno je u saopštenju.

Novi A320 naći će se u temišvarskoj floti u septembru, zahvaljujući investiciji WizzAir-a od više od 100 miliona dolara, pri čemu će njegovo uvođenje u saobraćaj otvoriti i 35 novih radnih mesta. Njegovim dolaskom flota će biti povećana na ukupno 27 aviona, od kojih će tri biti smeštena u Temišvaru.

Ovo pojačanje će povećati i kapacitet WizzAir-a u Rumuniji za 10,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što iznosi 9,5 miliona sedišta koji će ove godine biti na prodaju.

PROČITAJ:  Letovi iz Beograda do Krita i Santorinija kompanijom WizzAir

Od septembra 2019. godine, najnovija usluga WizzAir-a će povezati Temišvar sa Bilundom, jednim od najpopularnijih gradova u Danskoj, poznatim po tome što je dom Lego kocki, letovima utorkom i subotom. Dalje, Temišvar će biti povezan i sa dva uzbudljiva nemačka grada – Nirnbergom u gotskom stilu letovima sredom i nedeljom, i sa Karlsrue, istorijskim centrom nekadašnje države Baden opuštajućim spa centrom pored francuske granice koji obiluje atraktivnim zamkovima letovima ponedeljkom i petkom. Poslednja nova linija je ka dragulju britanske viktorijanske ere, Donkasterom, prema kome će se letovi odvijati utorkom i nedeljom.

Bilund, Danska, Lego
Wizz Air će od septembra leteti iz Temišvara za Bilund, pa ćete ovo naselje sa fotografije napravljeno od lego kocki moći da vidite i uživo

Ova niskobudžetna kompanija je najavila i povećanje broja linija prema destinacijama gde već saobraća. Tako će letovi prema Bariju u Italiji, Briselu u Belgiji i Dortmundu u Nemačkoj, umesto dvaput nedeljno biti tri puta, dok će prema Memingenu leteti umesto tri puta, pet puta nedeljno, a ka Londonu će biti čak 12 letova.

Inače, Prvi let Wizz Aira sa aerodroma u Temišvaru dogodio se 2008. godine, od kad je ova avikompanija vodeći avioprevoznik na njemu, koji je do sada, do njihovih željenih destinacija prevezao više od 4,8 miliona putnika.

PROČITAJ:  Letovi Beograd - Moskva kompanijom Red Wings uskoro jeftiniji uz novi red letenja

Prošle godine, na letovima Wizz Aira iz Temišvara našlo se više od 730.000 putnika, kojima trenutno sa temišvarskog aerodroma nudi 19 niskobudžetnih ruta do 9 zemalja, dok je u i iz Rumunije prevezeno više od 8,3 miliona putnika, što je porast od 14 odsto u odnosu na 2017. godinu.

PROČITAJ:  Jeftini letovi iz Temišvara: Kuda leteti iz komšiluka?

Zahvaljujući niskotarifnoj kompaniji WizzAir, ove godine će u povezanim industrijama širom Rumunije opstati 6.000 radnih mesta, a kada je reč o samoj ponudi, putnicima će sa 10 rumunskih aerodroma biti dostupno 146 linija ka 20 zemalja sveta. Karte za nove linije su u prodaji, već po ceni od 20 evra.

Aerodrom u Temišvaru i jeftini letovi sa njega su posebno interesantni putnicima iz Srbije, s obzirom na blizinu Temišvara severnom delu Srbije, odnosno udaljenosti 170 kilometara od Beograda. Iako i s beogradskog aerodroma postoje jeftini letovi, putovanje iz Temišvara nudi više mogućnosti odabira destinacija, što ovaj aerodrom stavlja daleko ispred Beograda i Niša.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.