Vesti

Iz Beograda do Pariza Air France leti tokom cele godine

Pariz

Air France će cele godine leteti na relaciji Pariz – Beograd i obratno, a kompanija je donela ovakvu odluku samo mesec dana nakon što su posle šest godina ponovo uspostavljeni letovi između dva glavna grada. Tako je ovaj let umesto sezonskog dobio godišnji karakter.

Prema pisanju portala Aviatica, svakodnevni letovi na relaciji Pariz – Beograd biće nastavljeni i tokom zimske sezone 2019/20. koja traje do kraja marta naredne 2020. godine. Iako ovo nije jedina linija koja direktno spaja Srbiju i Francusku, dolazak Air France-a je odlična vest.

Tako će se u toku letnje sezone letovi Air France-a obavljati svakodnevno avionima Airbus A319 i A320. Polazak iz Pariza, sa aerodroma Šarl de Gol je u 12.20 (let AF1660), a povratak iz Beograda u 14.35 (let AF1661). Dolazak u Pariz je u 17.55. Promotivna cena karata je bila 198 evra sa uključenim svim taksama.

PROČITAJ:  Putovanje avionom: Šta treba znati pre i tokom leta

Što se tiče najavljene zimske sezone letenja, ova kompanija će tokom zime avioni poletati sa aerodroma Šarl de Gol (Charles de Gaulle, CDG) u Parizu u 11 časova (let AF1660) i stizaće u Beograd u 13.35. Povratak sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla (BEG) je planiran za 14.10 (let AF 1661), sa dolaskom u Pariz u 16.35 časova.

Kompanija je planirala i promenu tipa aviona. Dok trenutno na liniji od Beograda do Pariza leti avionima Airbus A319 i A320 tokom zimskog reda letenja saobraćaće isključivo avioni A320 koji su većeg kapaciteta. Tokom zime, u partnerstvu sa Air Serbijom, Air France će putnicima ponuditi ukupno 19 letova nedeljno (sedam svojih i 12 letova koje obavlja kompanija Air Serbia, a koji će nostiti oznake obe kompanije.

PROČITAJ:  Velika sportska takmičenja uglavnom ne povećavaju turizam

U najavi zimskog reda letenja 2019/20 kompanija saopštava da će povećati broj letova iz Pariza za Ljubljanu (13 nedeljno), Santjago de Čile (10 nedeljno), Vašington (11 letova nedeljno), Napulj (14 nedeljno) i Marakeš (12 letova nedeljno).

Francuska najposećenija zemlja na svetu
Nije samo Pariz u pitanju: Air France je poznat po odličnim vezama sa Severnom, Centralnom i Južnom Amerikom, a nudi i mnoge egzotične destinacije u regionu Kariba, Indijskom i Tihom okeanu kao i u Aziji i Africi

Inače, zahvaljujući saradnji kompanija Air France i Air Serbia, putnici imaju na raspolaganju 21 let nedeljno između Pariza i Beograda (14 letova Air Serbije i 7 Air France-a), te ako nemaju strah od letenja, broj mogućih konekcija preko pariskog aerodroma Šarl de Gol značajno uvećava.

PROČITAJ:  Šta ne sme da se nosi u ručnom prtljagu prilikom putovanja avionom

S obzirom na to da je Air France je poznat po odličnim vezama sa Severnom, Centralnom i Južnom Amerikom, a nudi i mnoge egzotične destinacije u regionu Kariba, Indijskom i Tihom okeanu kao i u Aziji i Africi, ovo je dobra vest za sve putnike koji lete s beogradskog aerodroma, ali i za sve putnike iz regiona.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare