Vesti

Air Serbia: 84% više putnika u aprilu, kod-šer sa Turkish Airlines i dodatni let do Madrida

Air Serbia

Air Serbia je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 282.509 putnika i time zabeležila povećanje od 84 odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine, odnosno porast od 53 odsto u odnosu na do sada rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu.

Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, Air Serbia (Er Srbija) je u aprilu realizovala 3.167 letova, što je za 66 odsto više nego prošle godine i 35 odsto više u odnosu na 2019. godinu.

„Tokom deset uzastopnih meseci, odnosno od jula 2022. do aprila 2023. godine, naša kompanija beleži rekordne rezultate na mesečnom nivou po broju prevezenih putnika, kao i po broju realizovanih letova. S obzirom na to da je letnja sezona u avio-industriji u toku i da su brojne turističke destinacije sve aktivnije, verujemo da će rezultati biti još bolji. U aprilu smo našu mrežu proširili sa čak pet novih destinacija i taj trend rasta nastavljamo i u maju“, rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju kompanije Air Serbia.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u aprilu po prvi put poletela do Tel Aviva, Ankare, Katanije, Izmira i Lisabona.

Na svim letovima zabeležena je visoka popunjenost putničke kabine.

PROČITAJ:  Air Serbia konkurs za kabinsko osoblje

Air Serbia i Turkish Airlines prošile kod-šer saradnju

Nacionalni avio-prevoznici Srbije i Turske, Air Serbia i Turkish Airlines, unapredili su kod-šer saradnju dodavanjem marketing kodova na dodatnim destinacijama u okviru svojih mreža. Uvođenjem novih direktnih linija između Beograda i Izmira, obe avio-kompanije postavile su svoje kodove na dodatnim letovima za Tursku, uključujući i marketing kod Turkish airlinesa na novoj direktnoj liniji Air Serbia između Beograda i Ankare. Srpska nacionalna avio-kompanija dodala je svoj „JU“ kod na letove Turkish Airlines-a između Istanbula i Sao Paola, i na taj način po prvi put omogućila prisustvo marketing koda Air Serbia na južnoameričkom tržištu, kao i na letove Tirkish Airlines iz Istanbula do Almatija i Abu Dabija. Nacionalna avio-kompanija Turske postavila je svoj „TK“ kod na letovima Air Serbia do Ohrida u Severnoj Makedoniji.

„Saradnja sa avio-kompanijom Turkish Airlines je veoma važna za nas. Trudimo se da konstantno istražujemo mogućnosti za jačanje dobrih odnosa i dalja proširenja postojećeg partnerstva koje je počelo pre tri godine. Na taj način, želimo da doprinesemo još boljoj povezanosti između Srbije i Turske. Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da je postignut dogovor sa Turkish Airlines za dodatno proširenje našeg kod-šer partnerstva u narednom periodu. To proširenje bi uključivalo letove Turkish Airlines do destinacija u Kanadi, kao što su Toronto, Vankuver i Montreal, na koje bi Er Srbija postavila svoj kod, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih odobrenja“, izjavila je Ivana Miklja Mučalov, menadžer međukompanijskih poslova i alijansi kompanije Air Serbia.

Srpska i turska nacionalna avio-kompanija do sada su više puta proširivale postojeću saradnju u oblasti kod-šer sporazuma. Zahvaljujući partnerstvu između Air Serbia i Turkish Airlines, Istanbul, najveći grad u Turskoj i globalno saobraćajno čvorište, dostupan je za letove iz Beograda, dok putnici koji lete iz Istanbula preko Beograda imaju najbolju moguću povezanost sa širim regionom Balkana.

Air Serbia i Turkish Airlines su u junu prošle godine, tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA u Dohi i u prisustvu generalnih direktora – Bilala Ekšija i Jiržija Mareka, potpisale Memorandum o razumevanju. Tim dokumentom dogovoreno je jačanje saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike. U budućnosti se razmatra i potencijalno zajedničko ulaganje, koje bi omogućilo obema kompanijama da ponude poboljšane i konkurentne avio-usluge između Turske i Srbije.

PROČITAJ:  Air Serbia konkurs za kabinsko osoblje

Air Serbia uvodi dodatni let do Madrida

Air Serbia od 15. maja 2023. godine širi svoje prisustvo u Španiji uvođenjem trećeg nedeljnog leta između Beograda i Madrida i po prvi put od uspostavljanja te direktne linije uvodi i treću nedeljnu frekvenciju. Uz letove sredom i subotom, nacionalna avio-kompanija će od sredine maja do španske prestonice saobraćati i ponedeljkom.

„Španija je tradicionalno zanimljiva destinacija našim putnicima, bilo da putuju turistički ili poslovno. Naša kompanija leti do pet gradova u toj zemlji i na svim letovima beležimo veliku popunjenost putničke kabine. Analizirajući tržište i osluškujući potrebe naših putnika, odlučili smo da uvedemo još jedan polazak u toku radne nedelje, ponedeljkom. Verujemo da će dodatni let omogućiti poslovnim putnicima da sada lakše planiraju svoje putovanje, dok će istovremeno povećati povezanost španske prestonice sa ostatkom naše mreže“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja kompanije Er Srbija.

Air Serbia je letove do Madrida i Barselone pokrenula u junu 2019. godine, dok su letovi između Beograda i Malage, Majorke i Valensije pokrenuti tokom 2022. godine. Letovi do gradova u Španiji obavljaju se sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd i osmišljeni su tako da putnicima pružaju pogodne konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Air Serbia.

PROČITAJ:  Air Serbia konkurs za kabinsko osoblje

Izvor: Air Serbia

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare