Vesti

Da li je ovo kraj ostrva Skopelos kakvog ga znamo?

Skopelos Mamma Mia!

Ostrvo Skopelos je poznato kao jedno od retkih grčkih ostrva koje još nudi autentičnost i mir i koje nije preplavljeno turistima. Međutim, izgleda da je tome došao kraj jer je Jet2holidays, drugi najveći turistički operater u Velikoj Britaniji, nedavno objavio da će na leto 2020. godine prvi put predstaviti letovanja na ovom grčkom ostrvu.

Prema rečima ovog turoperatora, ovaj potez prati tražnju turista koji žele pristup netaknutom ostrvu na severnom egejskom moru, koje je najpoznatije po lokaciji snimanja prvog filma “Mamma Mia”. S obzirom na to da ostrvo Skopelos krasi epitet “netaknutosti”, pitanje je koliko će još ovakav epitet još opstati.

“Oduševljeni smo što prvi put nudimo sjajne odmore na prelepom ostrvu Skopelos koje je idealno za porodice i parove koji traže autentični mirni grčki odmor”, izjavio je Steve Heapi, generalni direktor Jet2.com i Jet2holidays.

Zelenilo Skopelosa
Skopelos je zelen, a borove šume često dopiru do same obale – foto: Uroš Nedeljković

S obzirom na to da Skopelos nema svoj aerodrom, turisti iz Britanije će imati pristup ostrvu kroz šest nedeljnih letova do obližnjeg Skijatosa, a koje će Jet2holidays obavljati tokom leta 2020. godine od maja do septembra – tri nedeljno iz Manchestera, dva puta nedeljno iz Londona i jednom nedeljno iz Birmingema (sreda). Turistički aranžmani preko ove agencije će uključivati prevoz autobusom od aerodroma do luke Skiatos i privatni vodeni taksi do Skopelosa.

Iz ove agencije su objavili i da će se hoteli i vile na Skijatosu uskoro naći u ponudi njihovog sajta Jet2Villas.

Skopelos ostrvo koje još uvek ima dostojanstvo

Inače, ovo je poslednje proširenje usluge ove kompanije koja već organizuje odmore letovima do 14 grčkih ostrva i destinacija, kao što su: Mikonos (novi), Skijatos (novi), Santorini (novi), Preveza (novi), Kalamata na Peloponezu (novi), Lezbos (novi), Krf, Krit (Heraklion i Hanja), Kefalonija, Kos, Rodos, Halkidiki i Zakintos.

Iako turizam u svetu raste neverovatnom brzinom, neke destinacije su do sada ostajale bez gužve na uživanje putnika. Međutim, s obzirom na neprestano proširenje kapaciteta, sa stalnim povećavanjem broja letova, mirnih destinacija za odmor i uživanje očigledno da će biti sve manje. Neka grčka ostrva, kao što je Santorini, već imaju veliki problem sa prekomernim turiznom, a kakvo će stanje biti na ostrvu Skopelos – ostaje da se vidi.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Bratoljub: Novi granični prelaz između Srbije i Republike Srpske
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.