Vesti

Najskuplji smeštaj preko AirBnB-a je u ovim evropskim gradovima

AirBnB smeštaj

Prilikom priprema za putovanje mnogi planiraju da rezervišu smeštaj putem popularne platforme AirBnB, pogotovo ako se radi o kratkom putovanju u neku od evropskih prestolnica.

Boravak u stanu, imao svojih prednosti, ali i mana. Cena smeštaja često može biti ključni faktor zbog čega se putnici odlučuju baš za ovu opciju, pogotovo što je AirBnB nekada važio za alternativni smeštaj naspram hostela ili hotela. Međutim, kako se prilike na tržištu menjanju, tako se menjaju i cene iznajmljivanja smeštaja, pogotovo ako želite da boravite u „suvom“ centru grada. Dakle, radi se o cenama koje su najviše, a dakako ima i nižih.

U krugu od jedne milje (1,6 km) od centra grada na AirBnB-u najskuplji istaktnuti smeštaj je u Monaku sa najvišom cenom od 349 evra po noći. Odmah nakon njega po visini cene je London, u kome noć u centru grada košta najviše 222 evra. Treći po visini cene smeštaja putem ove platforme je Andora la Vella u kome noć košta 184 evra. Ovo istraživanje je sproveo sajt Sellhousefast.uk i odnosi se na 49 različitih evropskih gradova.

Pariz
Airbnb ima više stanova za iznajmljivanje u Parizu nego u bilo kom gradu u svetu

Ostali evropski gradovi nisu baš povoljni ako želite luksuz boravka u strogom centru grada. Tako, Rim košta 171 evro, Pariz – koji zbog velike ponude ovakvog vida smeštaja gubi lokalno stanovništvo – 169 evra, Madrid sa 138 evra, Berlin – koji je ima problema sa rastom kirija, sa 114 evra, te Lisabon sa 87 evra.

Međutim, nije sve tako crno – da ne kažemo, skupo. U Skoplju je najskuplji smeštaj 40 evra po noći.

Podsećamo, Evropska komisija je nakon pregovora s kompanijom Airbnb naterala kompaniju da poboljša i u potpunosti pojasni prikaz ponuda smeštaja koje su sada u skladu sa standardima EU-a o zaštiti potrošača.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare