Vesti

Parovi koji putuju zajedno duže ostaju u vezi i imaju bolji seks

Evropski turizam

Ako su jagode u čokoladi i večera uz sveće vaša vizija negovanja veze – zaboravite na nju. Pravi način za očuvanje romanse su putovanja.

Prema rezultatima istraživanja koje je radio portal Travelocity, 56 odsto parova slaže se u tome da su putovanja izuzetno važna za očuvanje strasti u vezi, o čemu bi takođe imalo šta da kaže i onih 31 odsto koji nikada nisu bili na romantičnom – ili bar ne zajedničkom – putovanju.

PROČITAJ:  Velika sportska takmičenja uglavnom ne povećavaju turizam

Za one kojima treba još malo ubeđivanja, tu je jedna druga studija koja je pokazala da parovi koji zajedno putuju imaju bolji seksualni život od onih pasivnijih. Tome u prilog ide i gomila drugih istraživanja koja su potvrdila da proživljavanje novih zajedničkih iskustava i te kako pomaže da se veza produbi.

Najbolji razlog da putujete zajedno je to što ćete steći gomilu zajedničkih uspomena. Otkrivanje drugog grada, države i predela predstavlja potpuno drugačije i uzbudljivo iskustvo za oboje. Uz to, posmatranje partnera u nepoznatim situacijama i na nepoznatom mestu vam može mnogo toga reći o tome kakva je on osoba. Svima nam je poznato kako se naš partner ponaša na poznatom terenu, ali dok obilazite Pariz krcat turistima ili kupujete na pijaci u Bangkoku, o njemu možete naučiti bezbroj novih stvari.

Par, putovanja
Parovi koji zajedno putuju ostaju duže u vezi i generalno su srećniji u njoj

Ovo važi posebno u prvim godinama veze, kada izlazak iz zone komfora parove može samo još dublje da poveže. Još jedna od studija koju je sproveo US Travel pokazala je da parovi koji zajedno putuju ostaju duže u vezi i generalno su srećniji u njoj. Zajednička putovanja parovima takođe pomažu da uspostave bolju komunikaciju i nauče da prave kompromis, budući da su tokom putovanja upućeni isključivo jedno na drugo.

PROČITAJ:  Uber iznajmljivanje glisera za posetu grčkim ostrvima

Ukratko, parovi kojima je potrebno da malo „začine stvari“ treba da razmotre zajednički beg iz grada, makar na vikend odmor. Oni koji su se već bacili u potragu za adekvatnom lokacijom, ceniće Travelocity-ev spisak top 10 gradova u SAD, sa najviše hotela koji bi se mogli svrstati u kategoriju „romantičnih“. Prema ovoj listi, najromantičniji grad u SAD je Njujork, koji slede Majami i Los Anđeles.

Što se ostalih top romantičnih destinacija tiče, tu spadaju i Čikago, Nju Orleans, Boston, kalifornijska dolina Napa, San Francisko, San Dijego i Florida Kiz, a kad je reč o romantičnim mestima van SAD, izdvajaju se Santorini, London, meksički Tulum, Kapadokija, Amalfi, pomenuti Bangkok, i naravno – Pariz.

PROČITAJ:  Putovanja sa decom: Još jedan od hiljadu tekstova, ali ovaj treba da pročitate

Ukoliko parovi ustanove da se dobro slažu na putovanju, pogotovo ako im se seksualni život pokaže kao dobar, ostaje im samo da izaberu jednu od idealnih destinacija za medeni mesec i da žive srećno do kraja života.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare