Ryanair je objavio da od 31. marta 2019. godine neće više leteti do Dizeldorfa iz Niša. Radi se o aerodromu Vece (Weeze) kraj Dizeldorfa i to zbog komercijalnih i operativnih razloga.

Ova najava najveće niskotarifne avio-kompanije je usledila nakon mesec dana od primene zimskog reda letenja na Aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu. Iz kompanije Ryanair su za portal “Fly from Niš” naveli da prateći komercijalne i operativne poglede linija između Niša i Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze je otkazana za letnju sezonu 2019. i da neće se više obavljati posle 31. marta naredne godine. Podsećamo, WizzAir je već ukinuo jedan let iz Niša i to let za Malme u Švedskoj.

Nije navedeno da li je do ovakve odluke došlo iz razloga slabe popunjenosti linije Niš – Dizeldorf. Naime, nekada je Ryanair leteo iz Niša do Dizeldorfa dva puta sedmično, ali je u zimskom redu letenja ovu liniju sveo na jedan let nedeljno i to četvrtkom.

Za vreme trajanja zimskog reda letenja na aerodromu u Nišu, Ryanair će nastaviti da leti ka postojećim odredištima i to ka Berlinu, Bratislavi i Stokholmu odnosno aerodromu Skavsta i ka Milanu do aerodroma Bergamo.

Međutim, ova kompanija leti i iz Sofije u Bugarskoj za Atinu, Pizu, Veneciju, Padfos, Ajdhoven, Stokholm, Dablin, Keln i Hamburg.

Treba imati na umu da je Ryanair početkom novembra ukinuo besplatni ručni prtljag. Karte za letove iz Niša putnici mogu kupiti na sajtu kompanije Ryanair.

Vaš komentar

Pratite Daljine.rs i na Fejsbuku, na Tviteru i na Instagramu.

2Shares