Vesti

“Skloništa od korone” na AirBnB-u kažnjavaće se u Velikoj Britaniji

AirBnB smeštaj

Britanska vlada preti kaznama domaćinima koji Airbnb platformu koriste za oglašavanje svojih nekretnina kao “sklonište od Covid-19”. U vreme pandemije neki se snalaze na neuobičajene načine koji su tržišno logični, ali su nemoralni i – protivzakoniti.

BBC-jeva istraga otkrila je domaćine koji su svoja imanja na selu opisala kao “savršenu za izolaciju sa porodicom”, te će se oni suočiti s novim zakonima o korona virusu kojima je uređeno da smeštaj za odmor treba pružiti samo radnicima koji se moraju samoizolovati.

Opis smeštaja koji je uklonjen nakon pisanja BBC-ja, izvor: BBC News
Opis smeštaja koji je uklonjen nakon pisanja BBC-ja, izvor: BBC News

U odgovoru na istragu redakcije BBC News, ministar turizma Najdžel Hadlston, rekao je da je njihov stav jasan. “Nužno putovanje ne uključuje odmore, slobodno vreme i posete drugim kućama – i ljudi moraju ostati u svom osnovnom prebivalištu. Neverovatno je neodgovorno i opasno da neki vlasnici nekretnina sebe reklamiraju kao ‘povlačenje u izolaciju’. Danas pišemo kompanijama da ih podsetimo na njihovu odgovornost u ovom trenutku”, i dodao je da se pojedinci i preduzeća mogu suočiti sa novčanim kaznama do 960 funti za kršenje ovih pravila.

“Želimo da domaćini i gosti poštuju pravila i nemamo toleranciju za domaćine koji ignorišu savete o zdravlju i putovanjima. Vlada je postavila jasne smernice o ograničenim uslovima pod kojima je dozvoljeno putovanje i preduzeli smo brojne korake da podržimo ove mere. Domaćini u Velikoj Britaniji takođe otvaraju svoje domove Ministarstvu zdravlja i drugim zdravstvenim radnicima kao deo globalne inicijative koja je videla više od 100.000 mesta za boravak do sada“, navodi se u saopštenju kompanije AirBnB.

PROČITAJ:  AirBnB u problemima: Da li je posao svima propao?

Podsećamo, Airbnb je omogućio gostima širom sveta da otkazuju rezervacije do 31. maja uz povrat novca, a tvrdi da će domaćinima platiti ukupno 200 miliona funti za pokriće otkaza.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.